OORSPRONG SHORIN RYU

 

Iedereen denkt dat karate ontstaan is in Japan, maar eigenlijk is karate ontstaan in OKINAWA (de bakermat van het oude/traditionele karate) een eilandengroep dat heden bij Japan hoort. Er waren indertijd in Okinawa meerdere karatestijlen waaronder onze stijl, de Shorin ryu (ook Shuri-Te genoemd in het vroegere/oude Okinawa). Onze stijl zou afkomstig zijn uit het vroegere Shaolin Tempelboksen.


De Shorin ryu zelf kent 4 strekkingen waaronder de stijl dat we beoefenen bij Doragon, en die men ook kent onder de naam Kobayashi ryu - Oprichter en pionier van onze stijl is ITOSU Anko.


Momenteel is de meest verspreide stijl in Belgie alsook Europa de Shotokan stijl, een sportkarate alsook afgeleide van onze Shorin ryu (die echt nog een krijgskunst is). Wij willen hier verandering in brengen door meer en meer jeugd alsook volwassenen kennis te laten maken met onze karate die toch tot de oudste en meest traditionele stijlen behoort en die echt door IEDEREEN kan beoefend worden.

 

Eigenschappen van onze vorm van karate zijn natuurlijke standen, korte bewegingen en trappen die zowel hoog als laag worden gegeven. Doeltreffendheid is eveneens een belangrijk kenmerk. Om dit te oefenen is onze eigen competitievorm FULL CONTACT met bescherming om iedereen toe te laten deze vorm te beoefenen. In Okinawa wordt zonder bescherming gevochten. Onze jeugd wordt opgeleid om zowel deze vorm van competitie te kunnen beoefenen, als het punt-karate systeem. Hierdoor heeft iedereen de mogelijkheid karate te beoefenen.

 

Onze Hoofdsensei, Eddy De Clercq, trainde in zijn jeugd Shotokan karate in Brussel  en nadien bij sensei François De Mesmaeker te Denderleeuw tot 2002. 


In 2004 is hij in Okinawa rechtstreekse leerling geworden van sensei Koei Nohara, 9e dan uit Okinawa van de Ryukyukan Shorin ryu en gaat hij regelmatig gaan trainen in Okinawa.


Sindsdien is de wens van onze Sensei om de Shorin ryu bekender te maken bij het Belgische publiek alsook om meer en meer clubs aan te sluiten die onze stijl wensen te volgen. Dit is ook één van de redenen voor de oprichting van onze  Shorin Ryu Karate Kenkyukai (= studiegroep)

 

We zijn ook recent begonnen met het volgen van een 2e Shorin Ryu stijl, de Shidokan Karate. Zelfde stijl als wij, alsook afkomstig van zelfde streek, maar echt gespecialiseerd in Kata en Bunkai, zij doen geen full contact competities. De Sensei die ons hierin les geeft heet Dick Kevork, is afkomstig uit Marseille (Frankrijk) en heeft 9e dan Shorin Ryu. Hij geeft ook les aan de Franse Special Forces, dus echt een referentie in de traditionele Okinawa karate.

 

 

 

 

 

KLIK OP ONDERSTAANDE FOTO VOOR ONZE BLOG :

Links

Interessante links

www.nobara.be www.wakai-kuma-karate.be www.shorinryufrance.fr www.ryukyukan.be

Contactformulier

Aarzel niet indien u nog aanvullende info wenst omtrent onze club, wij beantwoorden u zo vlug mogelijk :

 Doragon Karateclub - lid SRKK

 lid Sport Vlaanderen via SPORTIEVAK

 

Interessante links

Onze nieuwe officiële leverancier Matsuru Karatepakken/Matsuru Accessoires

  Voor Doragon leden exclusieve kortingen op vermelde prijzen!!